Inovare prin dialog. Cooperare cros-sectorială și transnațională pentru o piață inclusivă a muncii pentru tineri

sigle proiect header ro

09 iunie 2016

Comunicat de presă

 

În scopul asigurării sustenabilității proiectului Pro Juvenes - Parteneriat transnaţional pentru o piaţă inclusivă a muncii pentru tineri” POSDRU146751, finanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013,Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Direcția Dialog Social, în calitate de Lider de parteneriat,  alături de partenerii săi de implementare: „AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resursele Umane – Partener 1, Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare – Partener 2, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian – Partener 3 şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România – Partener 4, au organizat joi, 9 iunie 2016, masa rotundă “Inovare prin dialog. Cooperare cros-sectorială și transnațională pentru o piață inclusivă a muncii pentru tineri”.

Acest eveniment  a beneficiat de intervențiile experților și a persoanelor din grupul țintă al proiectului, precum și de participarea actorilor relevanți din domeniul resurselor umane și incluziunii sociale a tinerilor.

Cu acest prilej, reprezentanții instituțiilor publice, ai partenerilor sociali și ai ong-urilor au discutat despre proiectele inițiate în urma Acordurilor de Parteneriat Transnațional încheiate în cadrul proiectului Pro Juvenes- Parteneriat transnational pentru o piață inclusivă a muncii pentru tineri” POSDRU146751. Totodată au fost dezbătute o serie de subiecte de actualitate cum ar fi: voluntariatul și antreprenoriatul în rândul tinerilor emigranți drept modalități de participare pe piața muncii, contribuția partenerilor sociali la optimizarea politicilor naționale și europene pentru creșterea capacității de inserție a tinerilor pe piața muncii, impactul tehnologiilor disruptive asupra locurilor de muncă și profesiilor viitorului și rolul consultărilor publice în integrarea tinerilor pe piața muncii.

Întâlnirea a constituit o bună ocazie de a împărtăși inițiative, informații și experiențe în materie de politici și practici privind ocuparea și participarea tinerilor pe piața muncii și în societatea românească.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați: dna. Angelica Săbiescu, manager de proiect, e-mail: dialogsocial@mmuncii.ro sau telefon 021.319.25.84.

Prezentarile de la eveniment le puteti accesa aici:

Pro Juvenes_Prezentare Novapolis_MOVE

Prezentare 9 iunie 2016 UGIR

Pro Juvenes – Prezentare CSN MERIDIAN 9.06.2016

ProJuvenes Sustenabilitate_Masa Rotunda 09.06.2016

sigle proiect footer