Lansarea raportului național EUReKA

Comunicat de presă

Lansarea raportului național EUReKA

20200725_232640

 

Raportul national privind drepturile de liberă circulație și incluziunea cetățenilor mobili din Uniunea Europeană (UE), realizat în cadrul proiectului EUReKA – O modalitate cheie de acces la drepturile UE [A Key Access to EU Rights] este disponibil publicului larg și poate fi consultat în limba română (raport eureka_traducere ro_final) sau în limba engleză (Country Report ROMANIA_EUReKA final_EN).

Raportul național integrează contribuțiile Institutului European din România, Asociației Novapolis-Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare și Confederatiei Națională Sindicală “Cartel Alfa”, urmând modelul furnizat de coordonatorul proiectului – Centro Studi e Ricerche IDOS (Italia). Cercetarea are la bază un sondaj derulat între 15 noiembrie 2019 și 31 ianuarie 2020 cu scopul de a cartografia și de a evalua instrumentele tehnologice existente (în principal website-uri), capabile să ofere acces facil la informații, servicii și îndrumare pentru cetățenii UE și membrii familiei lor care trăiesc într-un alt stat membru. Raportul permite astfel o analiza de caz pe baza datelor colectate la care se adaugă identificarea de bune practici și elaborarea de recomandări de politici în domeniu. Totodată analiza este menită a sprijini dezvoltarea unui portal web inovativ unic și a unei aplicații, care urmează să fie testate și implementate în șase țări UE (România, Germania, Italia, Portugalia, Franța și Croația).

Pentru mai multe informații și detalii va rugam sa ne contactați la e-mail: asociatianovapolis@gmail.com, persoană de contact Iris Alexe, coordonator proiect.